Anell, l’empresa distribuïdora d’energia elèctrica del grup Estabanell, ha posat en funcionament la nova subestació elèctrica de Vic, connectada a 220.000 volts

Està ubicada al polígon Malloles i s’ha fet una inversió de 4 milions d’euros. La instal·lació ha de permetre reforçar la capacitat de la xarxa per donar servei a Osona i el Ripollès. A través d’un transformador de 80 megavoltiampers, la nova subestació converteix l’energia d’alta tensió, provinent del sistema de transport de Red Eléctrica, a energia a nivell de tensió de 40 i 20 kilovolts per a la distribució tant per a empreses com llars. “En el disseny i l’execució d’aquesta nova subestació s’han utilitzat tecnologies capdavanteres per reduir l’espai, ocupant només 167 metres quadrats, que és la meitat del que s’acostuma a utilitzar”, segons Alberto Llanos, cap d’explotació d’Anell.

L’augment de consum per l’ús del vehicle elèctric a curt i mitjà termini o la gestió massiva de dades a centres de processament han fet necessària la millora, segons Albert Estapé, director d’Estabanell Distribució. La nova subestació de Vic forma part d?una xarxa de 31 que l?empresa té repartides pel territori d?influència de la companyia. L’edifici construït disposa de 17 panells solars que cobreixen el 30% de les necessitats energètiques.