Política de Privacitat modificada per última vegada: setembre de 2022

 1. Qui és el Responsable del tractament de les teves dades?
 2. Com recopilem i amb quina finalitat utilitzem les teves dades?

2.1 Informació personal que ens facilites en:

2.1.1 Formularis de contacte, de consultes i amb finalitats comercials

2.1.2 El contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell

2.1.3 En enquestes i sorteigs

2.1.4 Trucades del/al nostre servei d’atenció al client

2.2. Informació que obtenim de l’ús que fas del lloc web d’Estabanell

 1. Durant quan temps conservarem les dades?
 2. A quins destinataris es comunicaran les dades?
 3. Coneix els teus drets en relació a les dades que ens has facilitat
 4. Enllaços
 5. Xarxes socials
 6. Modificacions i integritat d’aquesta Política de Privacitat

 

Aquesta Política de Privacitat s’aplica quan utilitzes els serveis d’ESTABANELL Y PAHISA ENERGIA, S.A.U. (en endavant, “Estabanell”), el nostre lloc web i quan contactes amb nosaltres utilitzant els mitjans que posem a la teva disposició (telèfon, xat, correu electrònic, formularis electrònics). Quan ens facilites la teva informació personal o contractes els nostres serveis o productes, et compromets a acceptar aquesta Política de Privacitat, així com el contingut de l’Avís Legal i, en el seu cas, de la Política de Cookies.

A Estabanell et proporcionem informació perquè, abans de que ens facilitis les teves dades personals, puguis accedir a la nostra Política de Privacitat i a qualsevol altre informació rellevant en matèria de Protecció de Dades.

La nostra política no s’aplica a aquells serveis que estan subjectes a polítiques de privacitat independents que no incorpora la present Política de Privacitat. Tampoc s’aplica a aquella informació que recullin tercers en altres pàgines web, inclús si aquestes es troben enllaçades a anell.cat.

Estabanell únicament tractarà les dades personals proporcionades pels usuaris de conformitat amb les finalitats descrites en aquesta Política i en les Condicions Generals de Contractació dels serveis contractats pels usuaris. Els usuaris del lloc web i dels serveis o productes d’Estabanell són responsables de la veracitat, actualitat i exactitud de les dades que proporcionen a Estabanell , considerant-se veraces, actuals i exactes les dades facilitades.

 1. Qui és el Responsable del tractament de les teves dades?

ESTABANELL Y PAHISA ENERGIA, S.A.U.

NIF A-61121752

Domicili social: Ponent, 7, 08401 Granollers, Barcelona

Telèfon de contacte: 900 250 260

Contacte del Delegat de Protecció de Dades: lopd@estabanell.cat

 1. Com recopilem i amb quina finalitat utilitzem les teves dades?

Estabanell pot recollir informació personal de les següents maneres:

2.1. Informació personal que ens facilites en:

2.1.1 Formularis de registre com usuari, de contacte, de consultes, amb finalitats comercials i altres, com per exemple; el teu nom i cognoms, número de telèfon, adreça de correu electrònic i adreça postal.

Utilitzarem aquestes dades per les següents finalitats:

Quan fas una consulta o vols que ens posem en contacte amb tu, farem servir les dades que ens facilitis per respondre a les teves preguntes i comentaris, així com per comunicar-nos amb tu pel que fa als mateixos.

En relació a les dades que ens facilitis al formulari de registre, els farem servir per crear el teu compte per tal que puguis accedir i navegar a l’Oficina Virtual i poder enviar-te notificacions de les factures al teu correu electrònic.

La base legítima per dur a terme aquests tractaments és el teu consentiment i la relació contractual o precontractual.

Així mateix, si ets client, podrem utilitzar les dades que ens facilitis en qualsevol formulari per actualitzar-los en la nostra base de dades.

La base que legitima aquest tractament és l’interès legítim que té Estabanell a mantenir les dades exactes i actualitzades.

Sempre i quan hagis donat el teu consentiment, també podrem oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis i productes que en cada moment comercialitzi Estabanell , així com oferir-te novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes de caire comercial, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell .

2.1.2. El contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell , com per exemple; el teu nom i cognoms, adreça postal, DNI/Passaport/NIE, compte bancari, número de telèfon, adreça de correu electrònic.

Utilitzarem aquestes dades per les següents finalitats:

Gestionar la relació contractual que es deriva dels serveis o productes que tens contractats amb Estabanell a nivell comptable, fiscal i administratiu.

Gestionar a nivell tècnic els teus serveis o productes.

Notificar-te incidències o qualsevol informació d’interès sobre els teus serveis o productes.

Comprovar i avaluar la teva solvència financera prèviament a l’activació del servei o a la contractació del producte, mitjançant dades obtingudes de les entitats emissores d’informes respecte a la teva solvència financera o creditícia.

En cas d’impagament  de tots o  alguns dels serveis o productes contractats, Estabanell podrà gestionar i comunicar les dades relatives al impagament  a fitxers relatius  al compliment o incompliment  d’obligacions dineràries.

En compliment de la normativa fiscal i de protecció de dades, es comproven les dades de facturació facilitades pel client, consultant el servei de qualitat de dades de l’administració tributària o mitjançant una altra font que es trobi emparada per una habilitació legal, i es rectifiquen les dades que resulten ser inexactes. També podrem actualitzar les dades del client a través de les dades personals que el mateix facilita.

Formalitzar el contracte mitjançant un procés de firma certificada per un tercer de confiança.

La base que legitima els tractaments indicats és l’execució de la relació precontractual i contractual. Resulta necessari que ens facilitis les dades per dur a terme aquests tractaments ja que, en cas contrari, no es podrà formalitzar el contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell .

Remetre al Client, per qualsevol mitjà, informació comercial referent als Serveis que inicialment van ser objecte de contractació amb el Client, així com referent a productes o serveis similars als contractats pel Client

Remetre al Client, per qualsevol mitjà, enquestes d’avaluació i satisfacció amb els serveis prestats i gestionar la seva participació.

Elaborar un “perfil comercial”, d’acord amb la informació facilitada en el present Contracte i a l’obtinguda de l’ús que fa del Servei, a fi de remetre-li les comunicacions comercials adequades al seu perfil particular.

Anonimitzar les dades, per tal de realitzar estudis.

Aquests tractaments estan basats en l’interès legítim d’Estabanell .

Sempre que el client ho consenti, elaborar un “perfil complex” amb informació de tercers i de fonts accessibles al públic per personalitzar les comunicacions comercials;

Sempre que el client ho consenti, comunicar les seves dades personals a les empreses del grup al qual forma part Estabanell, filials i participades amb la finalitat d’enviar-li per qualsevol mitjà informació comercial sobre els serveis i productes que comercialitzin cadascuna, així com per oferir novetats, promocions, descomptes, la participació en sortejos i enquestes de caire comercial, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per aquestes empreses;

En cas de contractar el subministrament d’energia elèctrica, sempre que el client ho consenti, utilitzarem la informació facilitada en el contracte i l’obtinguda del servei prestat, per realitzar anàlisi dels seus consums, amb la finalitat de proporcionar-li consells d’eficiència energètica.

Aquests tractaments estan basats en el consentiment exprés del client.

2.1.3 En enquestes i sorteigs, com per exemple; el teu nom i cognoms, número de telèfon, adreça de correu electrònic, adreça postal, interessos, preferències, suggeriments i respostes a enquestes.

Utilitzarem les dades per a les següents finalitats:

Gestionar els nostres sorteigs i altres promocions, així  com pel lliurament del corresponent premi, si s’escau.

Comunicar les seves dades personals a les empreses del grup Estabanell, filials i participades amb la finalitat d’enviar-li per qualsevol mitjà informació comercial sobre els serveis i productes que comercialitzin cadascuna, així com per oferir novetats, promocions, descomptes, la participació en sortejos i enquestes de caire comercial, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per aquestes empreses;

En ambdós casos, la base que legitima el tractament és el consentiment exprés de l’interessat.

2.1.4 Trucades del/al nostre servei d’atenció al client. A través de les trucades que puguis realitzar o rebre del nostre servei d’atenció al client podem recollir aquelles dades que ens puguis proporcionar durant la conversa, com, per exemple, el teu nom i cognom, la teva adreça, el teu correu electrònic, entre d’altres. Utilitzarem les dades que ens facilitis per tal de gestionar la sol·licitud, incidència comunicada o tramitar la contractació d’un servei.

T’informem que procedirem a la gravació de les trucades amb la finalitat de controlar la qualitat de servei d’atenció al client. En els supòsits de:

La formalització i modificacions contractuals, la gravació de les trucades es realitza amb la finalitat de gestionar i acreditar els serveis o tràmits que siguin sol·licitats per tu o oferts per la nostra part, així com, en el seu cas, el teu consentiment a la formalització del contracte de serveis amb Estabanell o modificacions relatives als contractes en vigor.

Reclamacions i queixes, amb la finalitat d’atendre, gestionar i acreditar aquelles que dirigeixis a Estabanell .

La base legal d’aquests tractaments de dades és l’execució de la relació precontractual i contractual, el compliment d’obligacions legals i el nostre interès legítim de poder fer front a possibles reclamacions o accions que puguin ser exercitades.

Si no desitges utilitzar la via telefònica pots ser atès presencialment en qualsevol de les nostres oficines d’Estabanell.

2.2. Informació que obtenim de l’ús que fas del lloc web d’Estabanell

Estabanell utilitza galetes (“cookies”), pròpies i de tercers, pel correcte funcionament de la pàgina web, per recordar les preferències dels usuaris, així com cookies destinades a l’anàlisi de les visites a la pàgina web i per mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències de navegació.

Per obtenir més informació sobre com utilitzem les cookies i tecnologies similars, i com poder-les bloquejar o desactivar del teu equip, visita la nostra Política de Cookies.

Aquest lloc web no està dirigit a menors i no recopilem intencionadament dades relatives als mateixos. En quant a la contractació de serveis o productes, Estabanell no tractarà dades de menors d’edat en cap cas, donat que únicament es permet la contractació d’aquests a persones majors d’edat amb capacitat per actuar en el tràfic jurídic.

Els usuaris del lloc web i dels serveis o productes d’Estabanell han d’abstenir-se de proporcionar dades de caràcter personal d’altres interessats, excepte que disposin de la pertinent autorització, sempre que els interessats hagin estat prèvia i degudament informats sobre el contingut de la present Política de Privacitat i, en concret, que consenteixin que les seves dades siguin facilitades a Estabanell per ser tractades conforme a les finalitats que corresponguin.

 1. Quant temps conservarem les dades?

Les dades obtingudes seran conservades mentre es mantingui la seva relació amb nosaltres, i fins i tot amb posterioritat a l’extinció d’aquesta durant el termini necessari per a la formulació, exercici o defensa de reclamacions, i obligacions legals i contractuals, sempre estant degudament bloquejades.

En cas de remetre’ns el formulari de contacte o enviar-nos un correu electrònic tractarem les seves dades personals durant el temps que triguem a respondre a la seva consulta o sol·licitud.

En relació a aquells tractaments que es fan sobre la base del consentiment, es mantindran les dades en tant en quant no es retiri aquest.

 1. A quins destinataris es comunicaran les dades?

Les dades es comunicaran:

En cas de contractació de serveis o productes d’Estabanell , es comunicaran les dades les dades pertinents pel seu cobrament a les entitats financeres i bancàries

En cas d’impagament, les dades relatives a l’impagament es podran comunicar a fitxers relatius al compliment o incompliment d’obligacions dineràries.

A empreses del grup Estabanell, les dades personals dels clients per a fins administratius interns.

A les autoritats competents: fiscal i duaneres, judicials, forces i cossos de seguretat de l’Estat, i qualsevol altre destinatari en funció de la normativa vigent aplicable en cas que el Client presti el seu consentiment, Estabanell podrà cedir les seves dades personals a les empreses del grup Estabanell per a que aquestes empreses li enviïn per qualsevol mitjà informació comercial sobre els serveis i productes que en cada moment comercialitzin les mateixes, així com per oferir novetats, promocions, descomptes, la participació en sortejos i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per aquestes empreses.

En compliment de la normativa aplicable, i en cas de contractat subministrament d’energia elèctrica, les dades necessàries per gestionar l’accés a la xarxa s’han de cedir a l’Empresa Distribuïdora de la zona, i quedaran incorporades al fitxer del Sistema d’Informació de Punts de Subministrament, del qual és responsable l’Empresa Distribuïdora, al qual podrà tenir accés la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i les empreses comercialitzadores que ho sol·licitin i dins els criteris establerts per la normativa d’aplicació. El Client pot prohibir expressament la difusió d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit a l’Empresa Distribuïdora, excepte en el cas que es trobi en situació d’impagament, en el qual constarà el seu CUPS i la informació relativa a l’impagament.

En cas de contractar el servei de telecomunicacions, als proveïdors de serveis per la prestació dels Serveis que distribueix i a les autoritats competents en matèria de telecomunicacions i les entitats prestatàries dels serveis d’atenció de les trucades d’urgència 112.

Estabanell té contractats per a la gestió d’algunes de les funcions necessàries per a la prestació del servei, proveïdors de confiança que podran tenir accés a dades personals, que actuaran com encarregats de tractament i que estaran obligats contractualment a complir les seves obligacions legals d’encarregat de tractament, a mantenir la confidencialitat i el secret de la informació.

Tractem les teves dades dins de l’Espai Econòmic Europeu (EEE): amb caràcter general, Estabanell contracta prestadors de serveis situats també dins de l’EEE o en països que han estat declarats amb un nivell adequat de protecció. En el cas d’utilitzar proveïdors de serveis que realitzin tractaments fora de l’EEE o en països que no han estat declarats amb un nivell adequat de protecció, Estabanell s’assegurarà de garantir la seguretat i legitimitat del tractament de les dades. Per tant, s’exigiran les garanties adequades a aquests proveïdors de serveis d’acord amb el que s’estableix en el RGPD, per exemple, subscrivint clàusules contractuals tipus de la Unió Europea o normes corporatives vinculants que garanteixin la protecció de la informació de manera similar a la que estableixen les normes europees.

 1. Coneix els teus drets en relació a les dades que ens has facilitat
 • Dret a sol·licitar l’accés a les dades personals: Pots preguntar a Estabanell si està tractant les teves dades, i en cas afirmatiu accedir a aquestes.
 • Dret a sol·licitar la rectificació si les dades són inexactes, o completar les dades que tinguem incompletes.
 • Dret a sol·licitar la supressió de les teves dades.
 • Dret a sol·licitar la limitació del teu tractament: en aquest cas únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
 • Dret a oposar-te al tractament: Estabanell deixarà de tractar les dades personals, amb l’excepció que hagin de continuar tractant-se per motius legítims o per a l’exercici o defensa de possibles reclamacions.
 • Dret a la portabilitat de les dades: en cas que vulguis que les teves dades siguin tractades per un altre responsable del tractament, Estabanell facilitarà el transvasament de les teves dades al nou responsable.
 • Dret a no ser objecte d’una decisió basada únicament en el tractament automatitzat de les seves dades personals.

Si has atorgat el consentiment per a alguna finalitat específica, pots retirar el mateix quan ho desitgis, sense que això afecti la licitud del tractament basat en el consentiment previ a la teva retirada.

Per a l’exercici dels seus drets et preguem que ens ho comuniquis per correu electrònic lopd@estabanell.cat o si ho prefereixes, pots enviar-nos la teva sol·licitud  per correu ordinari a la nostra adreça del carrer Ponent, nº7, Granollers (08401), Barcelona. Si us plau, no oblidis indicar que es tracta de l’exercici de drets relatius a les teves dades personals. Si es té dubtes sobre la teva identitat, podrà resultar necessari aportar fotocòpia del DNI o document equivalent que acrediti la teva identitat i sigui considerat vàlid en dret. Per a això, pots utilitzar els models i formularis sobre els diferents drets que la Agencia Española de Protección de Datos (https://www.aepd.es/reglamento/derechos/index.html).

T’informem del dret que t’assisteix a presentar reclamació davant l’Autoritat de Control, específicament, davant que la Agencia Española de Protección de Datos https://sedeagpd.gob.es/sede-electronica-web/vistas/formnuevareclamacion/reclamacion.jsf, i altres organismes públics competents per a qualsevol reclamació derivada de les seves dades personals.

 1. Com protegim les seves dades personals?

Amb la finalitat de vetllar per la seguretat de la informació, Estabanell aplica diferents mesures tècniques i organitzatives per a garantir el nivell de seguretat adequat de conformitat amb la normativa aplicable. En qualsevol cas, Estabanell prendrà mesures tècniques i organitzatives adequades, tant en dissenyar el sistema de tractament de les dades com en el moment del propi tractament, per a preservar la seguretat i impedir tractaments no autoritzats. No obstant això, malgrat la implementació diligent de tals mesures, l’usuari ha de saber que les mesures de seguretat en Internet no són inexpugnables. Estabanell no és responsable d’actuacions de tercers que, vulnerant aquestes mesures, accedeixin a les esmentades dades i informació.

 1. Enllaços

La Web pot contenir enllaços a altres pàgines webs. Has de tenir en compte que no som responsables de la privacitat i el tractament de dades d’altres pàgines webs. Aquesta Política de Privacitat és aplicable exclusivament a la informació que es recapta en la Web. Et recomanem que llegeixis les polítiques de privacitat i tractament de dades d’altres pàgines web amb les quals enllaç des de la nostra Web o que visitis de qualsevol altra manera.

No obstant el que s’ha indicat en el paràgraf anterior, alguns dels enllaços poden adreçar-se a pàgines d’encarregats del tractament d’Estabanell i per aquest motiu l’adreça URL pot ser distinta a la d’aquesta web www.e-anell.cat com és el cas d’Aseme.

 1. Xarxes socials

Estabanell té presència en algunes de les principals xarxes socials d’Internet, i de les quals actua com a responsable del tractament en relació amb les dades publicades per Estabanell .

Estabanell tractarà les dades en cada xarxa social segons les normes establertes a aquest efecte per cada xarxa social. Per tant, i mentre no ens manifestis el contrari des d’Estabanell podrem informar, als nostres seguidors en la xarxa social corresponent de les nostres activitats, esdeveniments, i altres temes relacionats, inclosa l’atenció al seguidor, pels canals que la xarxa social proporcioni a aquest efecte.

Estabanell no extraurà dades personals de les xarxes socials, tret que l’usuari ens doni el seu consentiment exprés.

 1. Modificacions i integritat d’aquesta Política de Privacitat

Només utilitzarem les seves dades de caràcter personal segons el que s’estableix en la Política de Privacitat que estigui en vigor en el moment en què recaptem les teves dades de caràcter personal. Estabanell es reserva el dret a modificar en qualsevol moment aquesta Política de Privacitat, publicant tals modificacions en la Web, per la qual cosa li recomanem que consulti la Política de Privacitat cada vegada que accedeixi a la Web. Si en algun moment decidim usar dades personals de manera diferent del que es va declarar en el moment de la teva obtenció, t’ho comunicarem per correu electrònic, sempre que disposem d’aquest. En aquest moment et  donarem l’opció d’autoritzar altres usos o divulgacions de les dades personals que ens hagis facilitat abans de la modificació de la nostra Política de Privacitat. En cas que qualsevol clàusula de la present Política de Privacitat fos anul·lada o considerada nul·la, la resta de les condicions no es veuran afectades, conservant plenament la seva validesa i vigència, en atenció a la normativa vigent d’aplicació a cada moment.

Empreses del grup Estabanell a 1 de setembre de 2022

ESTABANELL Y PAHISA, S.A.

ESTABANELL IMPULSA, S.A.U.

ESTABANELL Y PAHISA ENERGIA, S.A.U.

ESTABANELL GENERACIÓ, S.L.U.